YOZGAT / MERKEZ - Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Safahat Okumaları

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Safahat” sözlüğünden cümleler yazıyor...

Bu etkinlik kapsamında okulumuz öğrencileri yazdıkları cümlelerle “Meslek Lisesi”nin sözlüğe, sözcüğe ve Safahat duygusuyla var olan vatan, millet, aile, kültür ve din değerlerine ayrıca ülke sorunlarına, dünya gündemine dair düşüncelerini dile getirmiş oldu. Bu kapsamda yapılan afişler okul panosunu süslerken içlerinden seçilen cümle ve afişi il milli eğitim müdürlüğüne gönderilmiştir.

Öğrencilerimizin kurduğu cümlelerden bazıları şunlardır:

·         “Zıll-i irfânda fütûh ile mevvâc olan bayrağımızı coşkuyla karşıladık.”( Aydınlığın gölgesinde zafer ile dalgalanan bayrağımızı coşkuyla karşıladık.

·         “ Âdû hamrâh görünür insana amma gizliden gizliye gayz besler.”( Düşman yoldaş görünür amma gizliden gizliye kin besler. )

·         “ Öldürülen mazlûmin kaybedilen merâhîmi yaşanılan mesâibdir.” ( Öldürülen mazlumların kaybedilen merhameti yaşanılan felaketlerdir. )

·         “ Ey zâde! Âsâr-ı zü-fünûna bakıp örnek al.” ( Ey oğul! İlim sahiplerinin eserlerine bakıp örnek ol)

·         “Sâhâ-i gabada asıl âğniya ailâtı olanlardır.” ( Dünyada asıl zenginler aileleri olanlardır. )

·         “Hakiki ehibbâ necmler gibidir, müzlim çökünce ortaya çıkar.” ( Gerçek dostlar yıldızlar gibidir, karanlık çökünce ortaya çıkar.)

“Ey ahfâdım! Âbân gibi cahîmden teneffür edin.” ( Ey torunlarım! Atalarınız gibi cehennemden kaçının.)

27-12-202327-12-202327-12-202327-12-202327-12-202327-12-202327-12-2023

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 12:58 - Görüntülenme: 86